Hormonstörande ämnen i vår omgiving – vad vet vi idag?

Landstinget bjuder in till en dag där du kan få lite mer om hormonstörande ämnen i vår omgivning.  Fick denna inbjudan lite sent,  sista anmälningsdag är den22 januari. Är du intresserad ring och kolla om det finns plats för dig.

Den 28 januari 2014, klockan 9:30-16:00
i Wilandersalen (M-huset) på Universitetssjukhuset i Örebro
Att delta vid seminariet är kostnadsfritt, fika och lunch ingår.

Dagen vänder sig till upphandlare, inköpare, sjukvårdspersonal, beslutsfattare
samt alla med ett intresse för hälsa och miljö.
Anmälan sker senast 20 januari på www.orebroll.se/hormonstorande_amnen
Information om föreläsarna:
Åke Bergman är professor i miljökemi vid Stockholms universitet. Han är särskilt engagerad i forskning om kemikalier som PCB, DDT, bromerade flamskyddsmedel samt hormonstörande ämnen. Han var samordnare för UNEP/WHO rapporten ”State-of-the-science of Endocrine Disrupting Chemicals – 2012” där sambanden mellan hormonstörande ämnen och effekter på hälsa redovisades.

Annika Hanberg arbetar med forskning och hälsoriskbedömning av hormonstörande ämnen sedan 25 år. Fokus är både specifika hormonstörande ämnen som t ex dioxiner och bisfenol A samt riskbedömningsmetodik.

Magnus Hedenmark är ekotoxikolog, författare och konsult. Hans arbete med hormonstörande ämnen går främst ut på att förändra och motivera organisationer att köpa in eller skapa ”giftfria” varor. Magnus är därför angelägen om att beskriva hormonstörande ämnen i sitt sammanhang, det vill säga i varuflöden och styrning via policies.ll i

Till inbjudan och anmälningsblankett

 

 

 

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.