Kom på invigning av Råå uddars naturreservat 8/6!

Den 8 juni inviger vi naturreservatet Råå uddar vid Vätterns strand.
Det blir en kväll med magnifik utsikt över Vättern och en vandring där vi upptäcker några av strandhällarnas och den mörkare gammelskogens hemligheter. Du följer väl med?

Program:

17.00-20.00 – Barnens Råå uddar. I anslutning till invigningen finns aktiviteter för barn. Kom och skapa med naturen som inspiration tillsammans med Natursnokarna i Askersund. Samling vid reservatets parkering kl 17.00. Medtag gärna matsäck.

18.00 – Samling inför invigningen. För er som vill delta i invigningen, samling vid reservatets parkering, strax väster om väg 50, ca 3 km söder om Stora Forsa.

ca 18.05- Promenad till reservatet. Vi promenerar tillsammans till invigningsplatsen. Länsstyrelsen berättar om reservatet och vad vi ser utmed stigen.

ca 18.40- Invigning. Rune Andersson, uppväxt i trakten, inviger reservatet.

ca 19.00- Fika. Länsstyrelsen bjuder på fika

19.15-20.00- Guidad vandring. Länsstyrelsen tar med oss på en vandring i reservatet och berättar om traktens natur och historia.

Vägbeskrivning:  Råå uddar ligger i Askersunds kommun, 23 kilometer söder om Askersund, utmed väg 50 mot Motala på Vätterns östra sida. Reservatets parkering ligger strax väster om väg 50, ca 3 kilometer söder om Stora Forsa och ca 5 kilometer norr om Medevi.

RaaUddarKlipphallKarinSund416px

 

 

 

 

 

Barnens Råå uddar– 17.00- 20.00. När Naturreservatet Råå uddar invigs den 8 juni kommer Natursnokarna i Askersund att finnas på plats. Natursnokarna är Naturskyddsföreningens familjeverksamhet. Här snokar barn och vuxna tillsammans och lär sig om naturen.

Vi samlas redan kl. 17.00 vid reservatets parkering.

Hur ser egentligen blodnäva, harmynta, grusbräcka och tandrot ut? Vad är ett fiskdagis, hällmark och skaftslamkrypan? Och vem är Råå på udden? Barnen får fantisera fritt utifrån orden och måla sina bilder. En tandrot eller ett fiskdagis ser förstås annorlunda ut om man 5 år!

Vi sätter upp våra konst i anslutning till invigningsplatsen och uppmanar även de vuxna att leka med orden och måla en skaftslamkrypa.

Vi kommer också håva småkryp längs stranden, gå på lupptäcktsfärd och snoka runt i naturen.

Välkommen att snoka runt på Råå uddar med oss!
ill-snoken-pensel

ill-snoken-badar

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.